# 0002 | Birdville/ spectacol

Durată: 50’
Coregrafie: Simona Deaconescu
Sound Design: Denis Bolborea
Compoziție vizuală și platforme interactive: KOTKI visuals
Performeri: Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Răzvan Stoian, Galea Bobeicu, Cristian Hariga
Producător: Tangaj Dance Collective
Co-producători: 4Culture, WASP-Working Art Space and Production, Life Long Burning, Battery Dance Company New York

miercuri 05 octombrie, orele 19.00
Centrul Cultural Reduta

Biletele se pot procura de la Centrul Cultural Reduta și de pe www.biletebrasov.ro începând cu 21 septembrie.

Preț bilet: 20 lei

Corpul nostru este o arhivă în continuă evoluție, care încă prezintă mistere legate de eficiența și perisabilitea sa. Este, probabil, cel mai tehnologic lucru pe care îl cunoaștem. Cu fiecare pas pe care îl facem construim o parte din univers și, de fiecare data când ne mișcăm, schimbăm lumea. Pe măsura ce începem să înțelegem aceste procese, realizăm că suntem dansați ca parte a unei organizații de activități ai cărei autori nu suntem noi. Birdville este populat de dansatori hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augumentate, care trăiesc într-o lume virtuală creată și organizată independent de dorința lor.

Spectacolul este controlat prin intermediul unui sistem computerizat interactiv în care informația sonoră și cea de mișcare se transformă în informație matematică, prelucrată de un software care o retrimite către scenă ca informație de lumină și animații generative. Folosind două tipuri de senzori și o interfață construită în descursul unui an de zile de artiștii vizuali și programatorii de la KOTKI Visuals, Birdville speculează relația dansator-mașină, dând naștere la reacții senzoriale multiple din partea spectatorilor. Muzica este creată și generată live, printr-o serie de loop station-uri și sample machines, inspirată de creațiile lui Laurie Anderson și începuturile muzicii noise și sample.

Birdville a fost realizat ca urmare a două rezidențe artistice, la WASP — Working Art Space & Production în București si în studiourile Battery Dance din New York și a avut premiera în eXplore festival #9. Birdville a fost prezentat până în prezent la WASP București (RO), Fabrica de Pensule Cluj (RO), Festivalul Art Encounters Istanbul (TR) și Internetics București (RO).