# [Fragil]/ spectacol

Un spectacol de: Cosmin Manolescu
Creat în colaborare cu și interpretat de: Giselda Ranieri, Tanja Andreeva, Cosmin Manolescu
Producător: Ștefania Ferchedău
Producător asociat: Laura Orlescu
Design lumini: Cosmin Manolescu
Producție: Paradis Serial / Fundația Gabriela Tudor, în cadrul programului E-Motional
Creat cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene, Administrația Fondului Cultural Național, Programul Bucureștii 555 al ARCUB, bursă a Fundației Bogliasco

duminică 09 octombrie, orele 19:00
Centrul Cultural Reduta

Biletele se pot procura de la Centrul Cultural Reduta începând cu 21 septembrie. Preț bilet: 20 lei
Nerecomandat minorilor

Spectacolul [Fragil], în direcția artistică a lui Cosmin Manolescu și realizat și interpretat în colaborare cu Giselda Ranieri (IT) și Tanja Andreeva (NO), revine în turneu național în această toamnă. Primele reprezentații la Brașov se vor desfășura pe 8 și 9 octombrie în cadrul evenimentului neoteric # zilele dansului contemporan la Brașov 2016.

Joc performativ inspirat din viețile noastre, Tino Sehgal, Christian Boltanski, Lewis Carroll și mulți alții

Fanii lui „Alice în țara minunilor” se vor îndrăgosti de această piesă. Printr-o incursiune experiențială care alternează diverse planuri și distanțe între artiști și spectatori, piesa [Fragil] invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. [Fragil] este deopotrivă un spectacol de dans, un joc performativ, o instalație coregrafică, o petrecere sau pur și simplu o experiență care lucrează cu multiplicitatea identităților noastre.

[Fragil] a avut premiera în iunie 2015 în cadrul unui turneu internațional care a inclus 8 spectacole la Luxemburg, Cluj, București și Riga. Spectacolul a fost realizat într-un format cu două părți interconectate prezentate în locații diferite. Prima parte se desfășoară într-o locație neconvențională, iar partea a doua este realizată pentru sală de teatru, cu publicul pe scenă. Fiecare spectacol are durata de aproximativ 100 minute. Participarea la prima parte a spectacolului se face exclusiv pe bază de rezervare la adresa fragile@e-motional.eu, iar locația exactă le este dezvăluită doar participanților, cu cîteva zile înainte de reprezentație. Accesul la prima parte se va face pe baza unei donații sugerate de 15 lei/persoana. Participantii la ZonaD – Atelier de explorare urbană plătesc un preţ special de 10 lei. Accesul la cel de‐al doilea spectacol se face pe bază de bilet pus în vânzare la Centrul Cultural Reduta, preț 20 lei. Spectacolul conține interacțiune cu publicul și momente de nuditate și nu este recomandat minorilor.

Spectacolele din Brașov sînt organizate de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Asociația KunSTadt, cu susținerea Centrului Cultural Reduta, în cadrul ZonaD – turneu Paradis Serial, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.