preview # zilele dansului contemporan la Brașov 2016

fb_cover

neoteric organizează miercuri, 21 septembrie, orele 19:30, la HOF Cafe o conferință de prezentare a evenimentului care va avea loc între 1 și 9 octombrie la Brașov. neoteric # zilele dansului contemporan la Brașov 2016 propune o serie de evenimente dedicate mişcării şi artei interactive prin șase spectacole, un performance într-un spațiu neconvențional, ateliere de dans, prezentări de tehnici multimedia, o expoziție multimedia și o vizionare de filme de dans.

La prezentarea de la HOF Cafe, vor participa:
Bianca Oichea, director artistic, neoteric
Mara Oprișiu, producător, neoteric
Roxana Florescu, director Centrul German Brașov
Marius Cisar, manager Centrul Cultural Reduta

Prezentarea va fi urmată de o vizionare de filme de dans. La eveniment este așteptată presa și toți cei interesați de programul neoteric # zilele dansului contemporan la Brașov 2016, explicat pe viu.

Seara se lasă cu improvizații sonore alături de Sillyconductor, un personaj fascinant din peisajul alternativ bucureștean.

Muzician și designer român, Cătălin Matei aka Sillyconductor se ocupă cu compoziții pentru film, animație, spectacole de lumini, de modă, de dans și creeaza obiecte și instalații de sunet.

Printre altele, a inventat o instalație surround pentru sunete prelevate de la piane ce explorează limita superioară a reproducerii notelor muzicale (Pianosaurus), a colaborat la creerea unui program ce generează 60 de piste sonore pe secundă, a concertat la ventilatoare USB cu pedale de chitară, a realizat o adaptare cu folclor urban pentru instrumente micro-tonale și a dirijat un cutremur.

Pe Cătălin Matei îl găsești prin medii diverse, toate interesante: ba susține spectacole multimedia pe scena Academiei de Arte Vizuale din Viena, acompaniat de artistul vizual Ben G. Fodor şi actorul Karl Menrad, face expoziții de vitrină cu 100 de pisici chinezești care se mișcă haotic, vorbind pe scena TedEx despre instațiile pe care le crează, la întâlnirile Sâmbetei sonore, la Centrul Național al dansului sau la Discotecă cântând alături de artiștii consacrați ai epocii de aur românești.

Resurse video&audio ca să fii pregătit de ce va urma:

https://soundcloud.com/sillyconductor
https://www.youtube.com/watch?v=iwawhRON7OE
https://www.youtube.com/watch?v=Y7tDn0wHX5I
https://vimeo.com/5407821 catronomes

Miercuri, 21 septembrie, 2016
Locație: HOF Cafe, Piața Sfatului 14
Ora: 19:30
Durata: 1:30 h